info@kuffertonline.dk

Hverdage 10-15

Størrelsesvejledning til kufferter

Er det ved at være tid til at købe en kuffert til din næste rejse? Dette er en vejledning, som forhåbentligt kan besvare alle dine spørgsmål om størrelsen på kufferter, store som små, til alle formål.

Udvalget af kufferter er uendeligt stort, og det kan være svært at vide, hvilken kuffert man bør købe. Men hvis du har en idé om, hvor stor en kuffert du har brug for, er du allerede godt på vej. Alt efter hvad den skal bruges til, kan alt fra en fleksibel, lille taske til en stor kuffert med en volumen på over 120 liter være det rigtige valg for dig.

Hvor meget skiftetøj skal du have plads til?

Det er normalt tøj, der fylder mest i en kuffert, når du er ude og rejse. Hvor meget skiftetøj du egentlig har brug for at tage med, er så det vigtige spørgsmål. Dette er igen noget, der afhænger af, hvor længe du skal være væk, hvad du skal lave når du kommer frem, og hvordan klimaet er. Jo koldere det er, jo mere plads vil tøjet kræve i bagagen.

En slidstærk kabinekuffert kan være nok, hvis du kun skal være på farten et par dage. En kuffert i almindelig størrelse er tilstrækkelig, hvis du skal være væk i op til en uge. Længere ture kan kræve både en stor kuffert og en taske som håndbagage i flyet. Men det er bare retningslinjer i meget grove træk - der er jo nogen, der kan rejse rundt i verden med kun deres håndbagage og andre, der foretrækker store kufferter med plads til alt, hvad de måtte have brug for, selvom rejsen blot varer en weekend.

Siden du muligvis skal have kufferter i forskellige størrelser afhængigt af, hvor du skal hen, er der også mange dimensioner og modeller at vælge imellem. Når du køber en ny kuffert, handler det ikke kun om, hvor meget du kan få plads til, men det er også vigtigt, at den har de rigtige funktioner, og at den beskytter din bagage tilstrækkeligt.

Har din kuffert de rigtige mål og dimensioner?

Hvis du skal rejse med fly, er det utrolig vigtigt, at din kuffert ikke er for stor. Forskellige flyselskaber har ikke altid samme regler for hvilke mål og dimensioner, de tillader ved indtjekning og ombord på flyet. Du skal derfor selv kontrollere størrelsen på din kuffert, og om den overholder reglerne for den pågældende rejse. Tit er det nødvendigt at måle din kuffert selv og sammenligne de mål med oplysningerne direkte fra flyselskabets hjemmeside. I de tilfælde bør du måle fra gulvet til håndtaget, så du også får hjulene med - de tæller nemlig også. Når du måler, skal håndtag der er teleskopiske, ikke være trukket op. Du kan også finde de udvendige mål på din kuffert i produktbeskrivelsen, når du køber kuffert. Det er disse mål, der også gælder for flyselskaberne.

For at beregne volumen på en kuffert skal du åbne den og måle dens højde, dybde og bredde, kant til kant. Gang derefter de tal, du har fundet. Volumen er et begreb for, hvor meget du i teorien ville kunne pakke i kufferten. Hvor meget du kan få i kufferten i virkeligheden, handler meget om dit bagagetilbehør og snilde.

Almindelige kuffertstørrelser

Her er en tabel med nogle eksempler på, hvilke størrelser forskellige typer kufferter normalt har:

TypHöjdBreddDjupVolym
Liten kabinekuffert45 cm32 cm18 cm25 liter
Stor kabinekuffert55 cm40 cm20-23 cm36-40 liter
Ekstra stor kabinekuffert56 cm40 cm25 cm50 liter
Mellem kuffert67 cm46 cm25 cm70 liter
Stor kuffert76 cm51 cm30 cm105 liter
Ekstra stor kuffert81 cm55 cm35 cm135 liter

 

Bløde kufferter har en større volumen

Kuffertens volumen afhænger ikke kun af de ydre dimensioner, men også af om den er af bløde eller hårde materialer. En kuffert med en hård, ydre skal og hjul kan holde til mindre bagage end en blød kuffert med de tilsvarende ydre dimensioner, for den kan give sig lidt. Du kan nemlig ikke presse ekstra bagage ned i en kuffert med en hård skal, når den er fyldt til randen allerede. En blød kuffert kan derimod pakkes, så den giver sig lidt. En kuffert med fire hjul har desuden en lidt mindre volumen til at holde bagage end en kuffert med to hjul.

Kuffertens vægt kan være vigtigere end dens dimensioner

Hvis du sjældent eller aldrig kæmper for at få plads til alle dine ting i kufferten på én gang, kan det være vigtigere at se på kuffertens vægt når du rejser end på dens egentlige mål. At have en let kuffert betyder ikke kun, at den er nemmere og rarere at bære, men også at du kan pakke flere tunge ting uden at overskride den maksimale vægt på hjemturen. Vær dog opmærksom på, at holdbare kufferter af høj kvalitet normalt er lavet af materialer, der vejer lidt mere end billigere kufferter.

Anvendelse af forskellige typer kufferter

Her kan du læse mere om, hvordan kufferter i forskellige størrelser kan bruges af den almindelige rejsende.

Lille kabinekuffert

En mindre kabinekuffert med en højde på 45-50 cm og med en volumen på cirka 40 liter behøver ikke at blive tjekket ind, men den er lille nok til, at du kan tage den med som håndbagage hos de fleste flyselskaber. Hvis du kombinerer den med en noget mindre taske til personlige ejendele, som du hurtigt placerer under sædet på turen, har du plads nok til bagage til en eller to nætter. For mange er mindre kabinekufferter også et oplagt supplement til en stor kuffert, som de tjekker ind.

Stor kabinekuffert

En stor kabinekuffert med en volumen på cirka 45 liter kan ofte erstatte en almindelig kuffert. At rejse let giver dig ekstra frihed, men det kræver, at du ikke pakker mere end det absolut nødvendige. Du kan heller ikke medbringe store og tunge beklædningsgenstande eller andet, der fylder og vejer meget. Hvis du rejser med lavprisselskaber, skal du næsten altid betale ekstra for indtjekket bagage, og så bliver prisen knapt så lav. At have en større kabinekuffert kan i de tilfælde betyde, at du kan spare penge. Sørg dog for at kontrollere, at din store kabinekuffert ikke er så stor, at den skal tjekkes ind. Den skal stadig imødekomme flyselskabets krav. Når valget står mellem en stor kabinekuffert eller en mindre en af slagsen, bør du huske på at ekstra plads betyder ekstra frihed. Du kan for eksempel købe flere ting på din rejse og have det med hjem uden problemer, hvis du pakker rigtigt.

Ekstra stor kabinekuffert

Nogle flyselskaber tillader kabinekufferter, der er 56 cm høje og rummer 50 liter. Men så er du også begrænset i valget af flyselskab. En kuffert af denne størrelse kan både bruges som håndbagage eller blive tjekket ind, alt efter hvordan du flyver. Husk på, at en kabinekuffert af denne størrelse kan være tung at håndtere, når du er ombord på flyet.

Medium kuffert

En kuffert betegnes som medium og er beregnet til indtjekning, hvis den er omkring 68 cm høj og har en volumen på 75 liter. For mange rejsende, der er ude i op til to uger, er en mellemstor kuffert i kombination med en ekstra taske nok. Denne slags kufferter vejer ikke meget og er lettere at håndtere i offentlig transport end nogle rigtig store kufferter. Så længe du ikke har brug for mere plads end cirka 75 liter, er dette et glimrende alternativ.

Stor kuffert

Den store kuffert er det, vi vil betegne som den mest almindelige type kuffert. En stor kuffert er godt 70 cm høj og har en volumen på cirka 117 liter. Du har plads til skiftetøj, gaver og alt det andet nødvendige, du kan få brug for under en normal ferie eller forretningsrejse. Hvis du er del af en familie, der rejser, kan en stor kuffert i kombination med håndbagage være alt du har brug for. For nogle mennesker er denne type kuffert dog også for stor, og så er det bedre at investere i en mindre model. Det kan nemlig blive fristende at pakke mere, end du har brug for med en stor kuffert, som så bliver ret tung. Du bør også kontrollere, at denne type kuffert ikke er for stor i forhold til reglerne for det pågældende flyselskab, du rejser med.

Ekstra stor kuffert

En kuffert med plads til mere end 120 liter kan være ideel til dig, der ikke kun skal ud og rejse, men som planlægger at flytte eller skal være væk i rigtig lang tid. En ekstra stor kuffert kan også være det rigtige valg, hvis du vil shoppe så meget som muligt på destinationen. Sørg for at have en plan for turen til og fra lufthavnen, og vær opmærksom på, at mere end en eller to kufferter i denne størrelse kan være umulige at få ind og ud af en normal taxi. Her er det også ekstra vigtigt, at du sørger for, at så store kufferter er tilladt fra flyselskabets side, eller hvordan du nu rejser, og at det ikke bliver for tungt. De fleste flyselskaber lader dig tjekke denne slags kufferter ind mod ekstra gebyrer, men tjek altid selv.

Fordele ved at købe et sæt kufferter

At rejse med to eller flere tasker i samme serie er ikke kun stilfuldt, men det kan også være en måde at spare penge på. Det vil simpelthen være billigere at købe flere kufferter og tasker fra samme serie på én gang end at købe dem separat. Kufferter i et sæt er lavet til at supplere hinanden, hvilket kan gøre det lettere at holde styr på din pakning. Et sæt kan for eksempel bestå af:

  • En lille og en stor kuffert
  • To kufferter og en taske til håndbagage
  • Kuffert, kabinekuffert og en mindre taske til personlige ejendele

Hvilken type rejsende er du?

Hvilke behov du har, afhænger af hvilken type rejsende du er, hvis vi kan generalisere lidt. Her giver vi tips til, hvilke kufferter der kan passe til forskellige rejsende.

Forretningsrejsende

En typisk forretningsrejse er relativt kort, og en større kabinekuffert og en mindre taske til elektronik og personlige ejendele vil ofte være rigeligt. Det er tit nødvendigt at kunne pakke nogle rene skjorter og måske en kjole eller et jakkesæt på en måde, der forhindrer tøjet i at blive krøllet. Sådan en rejsegarderobe kan optage ganske meget plads, så det kan være nødvendigt at bruge en større kuffert til indtjekning, selvom det er mere praktisk og hurtigt ikke at skulle gennem den proces i lufthavnen.

Hvis du er forretningsrejsende, handler det nok ikke om, at du skal planlægge en individuel rejse, men du har brug for en god kuffert eller taske, som du kan bruge mange gange. Du bør vælge en taske af høj kvalitet fra et mærke som Rimowa, Samsonite eller Mont Blanc. Husk, at der kan gælde mere generøse regler for størrelser på din kuffert, hvis du er en del af et frequent flyer-program eller flyver i business class.

Kufferter til digitale nomader

Hvis du rejser meget og arbejder online, er det yderst vigtigt, at din elektronik er beskyttet og nem at komme til under rejsen. Dette gælder også dine opladere og ekstra batterier. De fleste, der rejser meget og har et fleksibelt job, går også op i at pakke let. Brug gerne pakketerninger, der hjælper dig med at holde orden og spare plads i dine kufferter. En rygsæk med et beskyttet rum til en bærbar computer er et glimrende supplement til en rejse- eller kabinekuffert til livsstilen som digital nomade. Rygsække er også billige i forhold til, hvor meget du kan få plads til i dem. Glem dog aldrig at have en god forsikring, når du rejser med værdifuldt udstyr. Så er du beskyttet selv hvis uheldet er ude, trods omhyggelige valg af kufferter og tasker.

Bagage til globetrottere

Hvis du rejser meget, måske fordi du tjener penge på at blogge om rejser, eller hvis lange ture er en vigtig del af din livsstil, har du sandsynligvis brug for flere kufferter og tasker. På denne måde kan du rejse med stil og samtidig være godt tilpas. Husk altid at have værdifulde smykker, papirer, dyr elektronik og andet vigtigt i din håndbagage, og ikke i den kuffert, du tjekker ind, i tilfælde af forsinkelser eller en forsvunden kuffert. Hav også noget ekstra tøj i håndbagagen, bare for en sikkerheds skyld. Det kan også være rart at skifte tøj på flyet, hvis det er en meget lang rejse.

Rejsende på budget

En større kabinekuffert betyder, at du ikke skal betale for indtjekning af bagage. Hvis du alligevel er nødt til at tjekke noget ind, fordi du er løbet tør for plads, er det godt at vide, at en rygsæk, taske eller duffelbag normalt er billigere end en hård kuffert i forhold til, hvor meget den kan rumme. Husk blot at have skrøbelige genstande med i din håndbagage.

Familier

Hvis du skal rejse som en familie, har du muligvis ikke brug for en individuel, stor kuffert til hvert familiemedlem. Hvis I deler kufferter, så husk at bruge pakketerninger eller kufferter med mange rum, så alles personlige ejendele ikke ender i et stort rod. Hvis der er flere af jer, der deler bagage, har I naturligvis brug for en kuffert med en større volumen. Hvis du rejser med små børn, er det også vigtigt at have tasker med i kabinen, der rummer alt, hvad de har brug for under turen.

Hvor store og tunge tasker kan du have med på flyet?

Hvor store og hvor tunge tasker du kan have varierer meget alt efter hvilket flyselskab, der er tale om. Hvilken type billet du rejser med spiller også en stor rolle. Hvis du ikke vælger den billigste billet, kan du ofte rejse med en ekstra indtjekket taske eller ekstra håndbagage. For at kunne give dig et pejlemærke, kan du regne med at kunne medbringe håndbagage, der vejer 5-12 kg (afhængigt af flyselskabet) og en kuffert på omkring 20-25 kg uden at skulle betale ekstra for overskydende kilo. Den maksimale vægt for en kuffert er ifølge de fleste flyselskabers regler på 32-35 kg.

Når det kommer til målene på kufferter, tager de fleste flyselskaber normalt imod rigtig store kufferter, men der er nogle selskaber, der har lidt strengere krav og tjekker mere efter. Så længe en indtjekket kuffert ikke er større end 80x59x34 cm, burde det ikke være et problem - det er desuden usædvanligt at finde kufferter, der er større end dette. De fleste kufferter er nemlig lavet med internationale standarder for rejser i tankerne. Når det kommer til håndbagage, håndhæves reglerne ofte noget strengere, og her kan forskellene på reglerne også være ret store. Hvis du ved, at du har en kabinekuffert der er ret stor, skal du altid dobbelttjekke, at den virkelig er godkendt som håndbagage hos det flyselskab, du skal rejse med. Hvis din taske maksimalt er 55x40x20 cm inklusive hjul, kan du have den med i kabinen som håndbagage hos de fleste flyselskaber.

En kuffert bør ikke være tungere, end du kan bære, skubbe eller løfte den selv uden at begynde at svede. Det nytter ikke noget at maksimere størrelse og vægt, hvis det betyder, at tasken bliver for klodset til, at du kan håndtere den.

Tips, hvis din kuffert er for lille

De fleste af os har nok prøvet at indse, at alt, hvad vi vil have med på turen, simpelthen ikke kan være i bagagen. Især når du rejser hjem og har købt en masse ting, kan det være virkelig kritisk. Dette gælder især, hvis du ikke har mulighed for at betale for indtjekning af en ekstra kuffert eller taske på vej hjem. Her er nogle tips til, hvad du skal gøre, hvis du virkelig ikke kan få plads til alt:

  • Pak ikke din jakke eller frakke i din kuffert, men hav den på, når du tjekker ind, og prop ting i lommerne.
  • Hav de største, mest omfangsrige sko på dine fødder.
  • Brug kufferten til tung elektronik i stedet for håndbagagen.
  • Efterlad halvtomme shampooflasker og andre ting, der fylder for meget i forhold til deres værdi.
  • Bid i det sure æble og betal for ekstra kilo eller en ekstra kuffert, hvis det er muligt. Du kan endda planlægge dette på forhånd, så du ikke behøver bekymre dig, når du shopper.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn

Tæt