Sådan pakker du en kuffert

Bare at pakke en kuffert er egentlig ikke så svært. Den reelle udfordring er at få mest ud af pladsen i kufferten, så du kan få plads til så meget som muligt og samtidig holde styr på, hvor alt er. For at pakke en kuffert godt skal du kunne medbringe alle vigtige ting og samtidig sikre de skrøbelige genstande, så de holder til hele turen. I denne guide vil vi give vores bedste tips til, hvordan du pakker en kuffert så godt som muligt.

Start med en pakkeliste

Det er svært at vide, hvor stor en kuffert du har brug for, før du har gennemgået hvad du behøver på rejsen. Selvom mange har gjort forsøget, er det imidlertid umuligt at lave en universel liste over ting, der altid skal medtages, for det er meget personligt, hvad du præcist har brug for. Derudover har rejsens længde og destinationen selvfølgelig stor indflydelse på, hvad du pakker.

Her er nogle spørgsmål, du kan stille dig selv, inden du laver din egen pakkeliste:

 • Kan du undgå at købe ting på rejsen, eller kunne du tænke dig at købe for eksempel hygiejneartikler og noget tøj, når du kommer frem?
 • Hvad skal du have let adgang til under selve turen?
 • Hvilke vejrforhold gælder på destinationen?
 • Skal du tage højde for begrænset rum i kufferten, eller har du masser af plads?
 • Er der noget, du normalt ville ønske, du havde taget med dig, når du rejser?
 • Hvordan fungerer elektricitet på destinationen? Har du brug for en adapter til at bruge dine elektroniske gadgets?
 • Bruger du medicin, der kan være svær at finde i udlandet eller som er på recept?

Er det vigtigt at pakke let?

Vejledninger til, hvordan man pakker en kuffert, indebærer ofte at reducere indholdet og gøre bagagen så let som muligt. Nok er det rart ikke at medbringe mere end du har brug for, men det er også meget personligt, hvad du faktisk kan undvære. Nogle mennesker kan for eksempel godt lide at medbringe lidt ekstra tøj til alle begivenheder, så de altid har noget at vælge mellem, mens andre foretrækker at have plads i kufferten til ting, de vil købe når de når frem til destinationen.

Hvis du skal bruge den tilladte vægt bedst muligt, er det også vigtigt, at du nøje vurderer, hvad du har brug for at tage med. Her er nogle eksempler på ting, som mange pakker, men som måske ikke er nødvendige:

 • Håndklæder - de er næsten altid tilgængelige ved destinationen.
 • Store, tunge bøger - selv guidebøger kan downloades og læses som en e-bog.
 • Mange par undertøj - du kan vaske kontinuerligt i badet i stedet, for sæbe virker helt fint!
 • Kontanter i lokal valuta - de fleste steder kan du betale med kort og finde pengeautomater.

Skal du rulle eller folde tøjet?

Der er to forskellige skoler, når det kommer til at pakke tøj. Mange hævder, at tøjet skal foldes forsigtigt, andre at det er bedre at rulle det. Bløde beklædningsgenstande er mere fleksible og bør først og fremmes placeres i bunden af kufferten. At folde dit tøj er godt, hvis du vil undgå, at det bliver krøllet, og det samme gælder, hvis du ruller tøjet. At rulle tøj er pladsbesparende, især hvis du vil presse lidt mere ned i en blød taske, der allerede er ved at være fyldt til bristepunktet.

Et eksperttip er at kombinere de to metoder, så du både folder og ruller - alt efter hvilken slags beklædningsgenstand det er, og hvordan du pakker ting i din kuffert for at få plads til så meget som muligt. At pakke tøjet sammen i planlagte bundter kan også være en god mulighed. På den måde gemmer du de mindre beklædningsgenstande inde i større beklædningsgenstande.

Hvis du gerne vil undgå krøllet tøj

Uanset hvor omhyggeligt du pakker, er der risiko for rynker i tøjet. Forskellige slags stof er mindre følsomme over for dette, og der kan være smart at vælge rynkefrit tøj, når det pakkes til en rejse. Ellers kan du pakke et rejsestrygejern eller stole på, at det er tilgængeligt på destinationen. Hvis du virkelig vil undgå at en beklædningsgenstand bliver rynket, kan du lægge den i en lufttæt lynlåspose og efterlade en smule luft i den.

En anden vigtig ting at huske på er, at nogle materialer er tungere og mere pladskrævende end andre. Tynde bomuldsbukser vejer for eksempel meget lidt i forhold til et par jeans, og de fylder også mindre. Du kan altid iføre dig det ekstra fyldige tøj på selve rejsen, så du har mere plads i kufferten.

Pak, så du let kan komme til dine ting

Hvis du ikke har masser af let tilgængelige ekstra rum i din kuffert, eller en særlig taske til personlige ting, er det en god idé at pakke de vigtigste ting øverst, så de er lette at finde og komme til. Så behøver du ikke rode rundt i kufferten for at finde din toilettaske, hotelpapirer eller hvad du nu står og mangler.

Opdel selv din kuffert

En god kuffert skal kunne opdeles, så du får mindst to separate sektioner og et rum, du kan lukke med en lynlås. En måde at skabe ekstra opdelinger og orden på er at bruge pakketerninger (også kaldet pakkeposer), så du for eksempel pakker undertøj i én farve terning og t-shirts i en anden. Er I flere, der deler samme kuffert, er det en god idé, hvis alle har deres egne pakketerninger. Hvis du har en ekstra pakketerning med, kan du bruge den til snavset tøj. Du kan også bruge mindre æsker til opbevaring, når du pakker. I en skoæske kan du for eksempel samle en stor del af alt det tøj, du har tænkt dig at have med. Det er optimalt, hvis du af den ene eller anden årsag gerne vil holde disse ting adskilt fra andre ejendele i kufferten.

Beskyt skrøbelige genstande

Hvis noget går i stykker eller kommer til skade under en rejse, har du ikke pakket din kuffert ordentligt. Du skal især være omhyggelig og forsigtig når du pakker, hvis du har en blød kuffert, så alt der er skrøbeligt eller følsomt kan klare rejsen. Du kan vikle tøj eller andre tekstiler, du har tænkt dig at tage med dig, om skrøbelige genstande. Sørg for, at skrøbelige genstande ikke kan rykke sig meget rundt i kufferten ved at fylde den ud, så tingene ligger en lille smule i spænd - men de skal heller ikke ligge for meget i spænd!

Sådan pakker du sko

Du kan tit få brug for et ekstra par sko under en rejse. Men sko er ret besværlige at pakke, fordi de fylder meget, har en underlig form og kan være snavsede. Hvis du skal flyve, er et tip at have de mest klodsede sko på og putte det lettere par i kufferten. Du kan tit opbevare flade sandaler i et ydre rum på kufferten uden problem.

Du kan også vælge at bruge pladsen inde i skoene, du har pakket ned, og fylde dem med mindre genstande som for eksempel batteriopladere, solbriller (i nogle tilfælde) eller strømper. Mange vælger også at opbevare skoene i et særligt skorum inde i kufferten. Disse særlige skorum er nogle gange vandtætte, så du kan pakke sko, selv efter de har været våde, uden at det påvirker resten af din bagage.

Sådan pakker du toiletartikler

Når det kommer til toiletartikler, når du skal rejse med fly, er det vigtigt, at beholdere med væske ikke er større end det tilladte. Mange produkter fås i særlig rejseemballage, men du kan også putte for eksempel shampoo eller kontaktlinsevæske i en mindre beholder for at spare plads. Hvis du undgår at fylde dem mere end en tredjedel, reduceres risikoen for lækage. En anden måde at minimere risikoen for pletter på er at opbevare produkterne i en forseglet pose. Hvis du pakker toiletartiklerne i din kuffert til indtjekning, behøver du ikke tænke på størrelsen på beholderne. Nogle kufferter har også særlige rum, der er beregnet til toiletartikler, men en separat toilettaske er stadig praktisk at have på badeværelset, så du let kan komme til dine ting.

Hvis du har begrænset plads i din kuffert, er det en god idé at vælge toiletartikler, der har to funktioner, såsom shampoo og balsam i én. Hvis du bor på et hotel, er det mere eller mindre standard, at sæbe og shampoo er tilgængelig allerede. Med andre ord er det ikke engang sikkert, at du skal medbringe den type produkter, hvis du er okay med at bruge noget anderledes end dine egne standardprodukter. Derudover er en smykkeholder eller smykkeskrin, placeret i din kuffert, en fantastisk måde at beskytte og holde orden på smykker og andet småtilbehør.

Kombiner kufferten med andre tasker

Nogle dele af din bagage er bedst egnet til at være i en kuffert. Vi rejser ofte med flere tasker, og derfor er det vigtigt at tænke på helheden, så forskellige dele af ens bagage supplerer hinanden på en god måde. Hvis du flyver, har du normalt en kabinetaske og en mindre taske til personlige ting, som du opbevarer under sædet, som et supplement til kufferten. Hvordan du pakker din kuffert, afhænger således meget af, hvilke andre tasker du har, og hvad du vil opbevare i dem. Mange mennesker vælger at pakke tunge ting i kufferten, så længe det ikke handler om elektronik, som er bedre at have med i håndbagagen.

Hvad skal du undgå at pakke i din kuffert?

Hvis du rejser med offentlig transport, hvad enten det er bus, tog eller fly, er der visse ting, du ikke må have i kufferten. Det kan variere en smule, men forvent, at det aldrig er i orden med våben eller brandfarlige stoffer. Elektronik med bestemte former for batterier kan også have særlige retningslinjer. Grundreglen er, at du ikke må tage noget med dig, der kan skade dig, dine medrejsende eller mennesker, der kommer i kontakt med din kuffert.

Hjælpemidler, der gør det lettere at pakke kufferten

Vi har allerede nævnt pakkeposer og nogle andre ting, der kan hjælpe dig med at pakke mere effektivt. Disse hjælpemidler er normalt ikke inkluderet, når du køber en kuffert, men kan let tilkøbes. Det kan for eksempel være hjælpemidler som:

 • Pakketerninger - større varianter af pakkeposer.
 • Dragtpose - uundværlig til forretningsrejsen.
 • Vakuum poser - plastikposer, der presser luft ud, så du har plads til mere.
 • Sammenfoldelige rejseartikler, der sparer plads, for eksempel hårbørster.
 • Bagagevægt - hjælper dig med at tjekke bagagens maksimale vægt.

 

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn

Tæt