info@kuffertonline.dk

Hverdage 10-15

Kufferter – købsvejledning

En god kuffert er et must, når du skal ud og rejse. Din kuffert skal imødekomme dine behov og krav uden problemer, så din rejse bliver nemmere. Det handler ikke kun om funktionalitet, men også om designet og vægten af kufferten. En lang rejse stiller nemlig andre krav til kufferten, end en kort weekendtur vil gøre. Derfor er det ikke altid let at finde den perfekte kuffert uden hjælp. Udvalget er i forvejen stort, og at finde den rigtige stil, størrelse og prisklasse kan forekomme overvældende.

I denne købsvejledning til kufferter ser vi på de ting, du bør overveje, inden du køber en ny kuffert eller taske.

Hvilken type kuffert har du brug for?

For at du kan finde frem til, hvilken kuffert der er bedst for dig, kan det være en god idé at tænke over følgende spørgsmål:

 • Hvordan rejser du egentlig?
 • Hvilken stil har du?
 • Hvordan vil du opbevare kufferten, når du ikke bruger den?
 • Skal din kuffert være så let som muligt, eller så hårdfør som muligt?
 • Hvilken størrelse kuffert har du brug for?
 • Er der nogle ekstrafunktioner, din kuffert bør have?

Hvordan rejser du egentlig?

Den måde du rejser på, er afgørende for, hvilken type kuffert du har brug for. Hvis du skal bruge kufferten til flyrejser, skal den overholde de specificerede mål for bagage hos flyselskaberne - ellers bliver det dyrt ved indtjekning. Det kan du også være, du har brug for kufferter, der er mere kompakte og som nemt passer i bagagerummet på en bil, hvis dette er din foretrukne rejsemåde.

Du skal desuden tænke over placeringen af håndtagene på kufferten, hvis den skal kunne holde til mange kilo. Et alternativ til den klassiske kuffert kunne også være en enkel taske, rygsæk eller duffelbag, så længe du er tilfreds med ikke at kunne trække den efter dig. Når det kommer til mindre kufferter, der kan bruges som håndbagage i fly, er det vigtigt, at de er nemme at håndtere.

Hvilken stil har du?

Vi går alle op i, hvordan vi ser ud. Uanset om du rejser på grund af dit arbejde eller en længe ventet ferie, er det en ekstra dejlig følelse at føle sig veltilpas med sin stil og udseende. Derfor skal dit valg af kuffert være noget, der støtter din personlige stil. En stor kuffert fanger øjet med det samme, mens en mindre taske kan være noget af det vigtigste tilbehør i hverdagen, hvis du bruger den ofte. For mange er det vigtigt at have en kuffert, der afspejler hvem de er, og matcher deres stil. En minimalistisk kuffert med smart design og moderne funktioner er noget helt andet end en klassisk kuffert i læder og lærred, der får mere og mere karakter, efterhånden som den bruges.

Hvordan vil du opbevare kufferten, når du ikke bruger den?

Kufferter fylder en del, og hvis du mangler plads i dit hjem, er det vigtigt at kunne opbevare kufferterne nemt og uden at de er i vejen. Bløde tasker, som en duffelbag, fylder meget mindre, når de er tomme, end hårde kufferter gør. Du kan til gengæld benytte hårde kufferter til at opbevare andre genstande. Du kan endda opbevare kufferter i forskellige størrelser inde i hinanden, hvis du vil spare endnu mere plads.

Skal din kuffert være så let som muligt, eller så hårdfør som muligt?

Det er en selvfølge at du gerne vil undgå at bære rundt på unødvendige kilo, når du er ude at rejse. Du skal huske på at tasker og kufferter, afhængigt af deres materiale og størrelse, kan udgøre en væsentlig del af bagagens samlede vægt. De letteste kufferter, som består af forskellige plastmaterialer, er desværre også de mest følsomme over for ridser og stød.

Hvis du vil have en kuffert, der både er let og hårdfør, kommer du også til at betale mere for det. Polycarbonat og polypropylen er to materialer, der i stigende grad bruges til kufferter. Kufferter, som er lavet af disse materialer, er både lette og holdbare - men ikke nødvendigvis billige. Når det kommer til virkelig eksklusive kufferter, er de ofte lavet af aluminium, som er holdbart, stilfuldt og kun en anelse tungere end plastik. De kan dog være følsomme over for ridser.

Hvilken størrelse kuffert har du brug for?

Hvor stor en kuffert du har brug for, afhænger af, hvor længe du egentlig skal være ude og rejse. Det handler også om, hvad dine vaner og præferencer er. Nogle foretrækker at pakke til alle eventualiteter, mens andre vil rejse med så lidt bagage som muligt. Rejsens formål kan også påvirke, hvor meget plads du har brug for. For nogle er en lille kuffert, der passer som håndbagage på flyet, kombineret med en mindre taske til personlige ejendele rigeligt. Andre foretrækker at have så meget plads som muligt, enten for at have rigeligt med valgmuligheder når det kommer til tøj eller sko ved ankomsten, eller måske for at kunne købe ting fra destinationen.

Er der nogle ekstrafunktioner, din kuffert bør have?

Det er også vigtigt, at en kuffert har de rette funktioner, afhængig på hvordan den skal bruges. Med funktioner mener vi egenskaber og ekstra udstyr såsom omslag, der er helt vandtætte eller måske specielle opbevaringsrum og lommer i tasken, der kan være beregnet til særligt udstyr såsom elektronik. Kuffertdesign udvikler sig konstant, og i dag kan du for eksempel finde nogle særlige kufferter udstyret med solceller til opladning af dine elektroniske gadgets.

Detaljer, du bør være opmærksom på

De fleste rejsende går mest op i, at en kuffert er udstyret med rigtige hjul, og at den er så holdbar som muligt. Kufferter er for de fleste en form for investering, der skal vare i mange år. De detaljer, du skal være ekstra opmærksom på, når du køber nye kufferter, er:

 • Håndtag
 • Lynlås
 • Hjul
 • Lås

Det er ofte på grund af disse detaljer, at vi står og skal bruge en ny kuffert alligevel. Derfor er de alle vigtige detaljer at have med i dine overvejelser. Du får først og fremmest ofte den kvalitet, du er villig til at betale for. Når det kommer til markedet for kufferter, er der en række velkendte mærker i mellemprissegmentet og opefter, der laver kufferter af meget høj kvalitet. Hvis du bestiller en kuffert online, bør du sammenligne flere forskellige produkter først ved at læse produktbeskrivelserne. Så er du sikker på at træffe det rette valg.

Solide håndtag er vigtige

Hvis kufferten er udstyret med et udtrækkeligt håndtag, er det en fordel, hvis håndtaget også kan skubbes helt ind i kufferten og blive der, når det ikke er i brug. Håndtaget bør også have et ergonomisk og blødt greb, især hvis du skal gå langt med kufferten. Et håndtag, der ikke er godt designet, kan beskadige kufferten, når det foldes ind og ud, eller komme til at sætte sig fast.

Dårlige lynlåse går let i stykker

Lynlåsen er ofte det svage punkt, når det kommer til kufferter. Det er det værste, når lynlåsen går i stykker, mens du rejser. I så fald vil det ikke engang være muligt at lukke kufferten ordentligt. Tænderne på en lynlås kan være lavet på forskellige måder og en lynlås kan også være lavet af forskellige materialer. Det er godt, hvis lynlåsen på en kuffert er stærk, lavet af metal og kan lynes fra to retninger. Nogle kufferter har lynlåse, der er mere eller mindre vandtætte, hvilket kan være et plus. Dette gælder ikke kun, hvis du skal have dem med på en mindre båd, men også når det regner kraftigt.

Muligheden for reservehjul

Vi vender tilbage til hjulene lidt senere her i teksten, fordi de er så afgørende for kvaliteten af ​​din kuffert, samtidig med at de i høj grad påvirker funktionaliteten. Du kan ofte købe reservedele til de lidt mere eksklusive kufferter fra større produktserier, hvis noget skulle gå i stykker. Det er en klar fordel, da det gør det muligt at forlænge kuffertens levetid. Udover at lynlåsen kan gå i udu, er det ellers normalt hjulene, der går i stykker på en kuffert, især hvis den er udstyret med fire hjul.

Låsen afgør, hvor sikker din kuffert er

Det er vigtigt, at du kan låse din kuffert ordentligt med en godkendt lås. En trepunktslås er ekstra sikker. Hvis du rejser til USA, skal kufferten være udstyret med en såkaldt TSA-lås. Denne form for lås kan åbnes af sikkerhedspersonalet, hvis de skal kontrollere kuffertens indhold. Hvis din kuffert har en anden type lås, kan du altid købe en TSA-lås og bruge den i stedet, hvis du skal til USA.

Forskellige slags kufferter til rejsen

Kufferter er ofte inddelt efter, hvordan de bruges under rejsen. En kuffert til check-in er betydeligt større og mere rummelig end en kabinekuffert, som du kan have med i flyet som håndbagage. Flyselskaberne bestemmer, hvor store disse kufferter og tasker må være. Når du flyver eller rejser med tog, er det smart at have en mindre taske, udover kufferten, med til opbevaring af dine personlige ejendele. I den ekstra, mindre taske anbefaler vi at du opbevarer eventuelt pas, penge, computer, telefon og andre ting, som du ønsker hurtig adgang til under turen.

Fordele og ulemper ved bløde og hårde kufferter

Bløde kufferter af for eksempel polyester, læder eller lærred er holdbare og lette, men beskytter ikke det du har tasken særlig godt mod slag og stød - medmindre kufferten er meget solidt konstrueret. En blød kuffert er derimod fleksibel og kan presses ind i et mindre rum, både derhjemme og når du er på farten. Du kan også klemme lidt ekstra tøj i, som du ikke ville kunne proppe i en lige så stor kuffert i et hårdere og mindre fleksibelt materiale. Det er også ret almindeligt, at en blød kuffert har lommer på ydersiden. Dette kan igen betyde, at du muligvis ikke har brug for en ekstra taske til det, du skal have adgang til under rejsen. Husk dog altid på sikkerheden først.

Hårde kufferter garanterer, at indholdet i dem ikke går i stykker hvis kufferten presses under vægten af ​​anden bagage og oppakning. Hvis denne slags kuffert er pakket ordentligt, kan glasflasker og andre følsomme genstande klare turen, selv hvis kufferten bliver tabt, kastet rundt eller stødt til. Hvis kufferten desuden er udstyret med gode låse, kan hårde kufferter være mere sikre, da det ikke er lige så let at stjæle noget fra dem. På den anden side kan en virkelig eksklusiv kuffert i sig selv indbyde til tyveri.

Skal du vælge en kuffert med to eller fire hjul?

Omkring to tredjedele af alle kufferter, der sælges i dag, er udstyret med hjul. Det er en meget større andel end for bare et par år siden. Når du køber en ny kuffert, skal du derfor tidligt beslutte, om den skal være med eller uden hjul.

En kuffert kan have to eller fire hjul:

 • En kuffert med to hjul kan kun trækkes og skubbes i to retninger, frem eller tilbage.
 • Kufferter med to hjul er lettere at trække på ujævne overflader, og risikoen for at hjulene løsner sig er meget lille.
 • Kufferter med to hjul fylder mere, når du går med dem, fordi du skal have en vis afstand mellem dig og kufferten.
 • Nogle personer synes disse kufferter er besværlige at håndtere.

 • Kufferter med fire hjul bliver mere og mere almindelige, da de er faldet i pris samtidig med, at hjulene er blevet bedre.
 • En kuffert med fire hjul, der roterer 360°, er lidt mere følsom over for uagtsom håndtering, men kan flyttes i alle retninger og behøver ikke at blive trukket efter dig.
 • En tung kuffert med fire hjul er nemmere at håndtere og kræver ikke så meget muskelstyrke.
 • Kufferter med fire hjul er mere ergonomiske, men hjulene optager mere plads, og du får lidt mindre rum i selve kufferten til opbevaring af bagage.
 • Kufferter med fire hjul skal lægges på siden eller holdes fast når de står på en ujævn overflade, ellers ruller de væk.

Indersiden af kufferten er mindst lige så vigtig som ydersiden

Selvom kuffertens ydre er af stor betydning, er det faktisk endnu vigtigere, at den også er praktisk designet på indersiden. Hvor mange rum og plads en kuffert har påvirker evnen til at holde bagagen i orden. Det vil også være lettere at holde dine omgivelser ordentlige, hvis du har en kuffert med praktiske rum til opbevaring, hvis der er begrænset skabsplads på din destination. Dette er en detalje, som mange mennesker glemmer, når de sammenligner kufferter.

Husk dog, at det kan være svært at huske hvor du har gjort af de vigtige papirer, eller hvad du nu hurtigt har brug for, hvis der er rigtig mange rum. Kufferter af en lidt højere kvalitet har ofte en ekstra rejsegarderobe til tøj, du ikke ønsker at blive rynket eller komme i kontakt med andre ting i tasken, under turen. Det er også praktisk, hvis der er en indbygget, gennemtænkt løsning til opbevaring af sko. Nogle kufferter har også en vasketøjspose til tøj, du har brugt.

Hvis du virkelig vil have en kuffert til at rumme så meget som muligt, bør du overveje at vælge en kuffert uden teleskopiske håndtag og hjul, da håndtag og hjul fylder meget. Dette er imidlertid meget praktiske funktioner, som mange mener er nødvendige, og hvis du virkelig har brug for så meget plads, at du overvejer at fjerne disse ting, er det måske bedre bare at bide i det sure æble og investere i en større kuffert.

Glem ikke at tjekke garantien

En kuffert af høj kvalitet skal også have en lang garanti, og langt de fleste kuffertproducenter tilbyder garanti på forskellige dele af kufferten. Det er uvurderligt, hvis der skulle ske noget, der får kufferten til at gå i stykker. En lang garanti er også et tegn på, at producenten bag er sikker på, at kufferten er af høj kvalitet. Der er faktisk kufferter med livstidsgaranti mod visse typer fejl. Du skal ikke forvente at modtage erstatning for rent kosmetiske defekter.

Produktet er blevet tilføjet til din indkøbsvogn

Tæt